Johanna Matintalo Oy

ota yhteyttä

Hiihtäjä Johanna Matintalo varautuu tulevaan omaa yritystä pyörittämällä. Tärkeää tukea tuoreelle yrittäjälle tarjoavat manageri ja kirjanpitäjä.

Johanna perusti oman yrityksen vuosi sitten (2022) arjen helpottamiseksi. Yrityksen kautta manageri voi hoitaa hänen puolestaan enemmän talouteen liittyviä asioita kuin tarkkaan säädellyssä urheilijarahastossa.

”Oma yritys on antanut vapaammat kädet rahankäyttöön. Se myös helpottaa yhteistöiden tekemistä ja laskuttamista. Ne ovat olleet tärkeitä syitä yrittäjäksi ryhtymisessä.”

Johannan manageri Sanna Valkeejärvi hoitaa yhteyksiä kumppaneihin, neuvottelee sopimuksia ja hoitaa Johannan laskutusta. Hän kertoo hoitavansa mahdollisimman paljon käytännön asioita, jotta Johanna voi keskittyä tärkeimpään.

”Tietenkin olemme yhdessä sopineet mitä esimerkiksi kumppaneille voi tarjota Johannan ajasta ja ollaan paljon yhteydessä muutenkin, niin on helppo edistää asioita vaivaamatta Johannaa vaikkapa kisamatkoilla ja leireillä.”

Tärkeässä roolissa Johannan yrittäjänpolulla on ollut myös tilitoimisto Tonava, joka huolehtii siitä, että yrityksen pyörittämiseen liittyvät tärkeät asiat, kuten verojen tilitykset ja tilinpäätökset, ovat kunnossa.

Johanna kiittelee Tonavaa sujuvasta yhteistyöstä. Omalta kirjanpitäjältä on aina saanut neuvoa ongelmatilanteissa.

”Osaava apu on ollut mahtavaa. Urheilijoiden yrityksiin liittyy kaikenlaisia yksityiskohtia, jotka on Tonavalla hoidettu hienosti. On ollut helpottavaa, ettei ole tarvinnut miettiä asioita liikaa.”

Myös Sanna on tyytyväinen siihen, miten Tonavalla on otettu huomioon urheilijan ja managerin tiivis yhteistyö.

”Sain selkeän perehdytyksen järjestelmään, sen jälkeen oli helppo vain ryhtyä töihin. Helpottaa myös, että kirjanpitäjältä saa nopeasti vastauksia, sillä urheilijan yrityksessä on kuitenkin omat juttunsa, mitä aina ei itse osaa kirjanpidollisesti ajatella.”

Lue lisää Johannan ajatuksia yrittäjyydestä: https://tonava.fi/blogi/johanna-matintalo-urheilijan-yritys/.