Maija Koistinen

Maija Koistinen

Jaa uratarina:

Työskentely yritysmaailmassa on tuonut perspektiiviä kirjanpitäjän työhön

"Olen työskennellyt talouden ja kirjanpidon parissa viitisentoista vuotta eri tehtävissä. Ennen tilitoimistomaailmaa olin pääkirjanpitäjä suurehkossa yhdistyksessä, jossa hoidin myös palkanlaskennan. Olen työskennellyt myös taidekuljetuksiin erikoistuneessa yrityksessä, jossa tein laajasti taloutta ja paljon muuta hallinnollista työtä. Olin siellä muun muassa liikenteestä vastaa, ja kävin siinä sivussa liikennelupakoulutuksenkin.

Kirjanpitäjän työssä on iso etu, että on tehnyt muutakin kuin kirjanpitoa. Työskentely yhdistyksessä ja yrityksessä on tuonut perspektiiviä kirjanpitäjän tehtäviin. Ymmärrän nyt paremmin, millaista yrittäjän arki on.

Ennen Tonavalle tuloa olin kuusi vuotta kirjanpitäjänä suuressa tilitoimistossa. Halusin kuitenkin tietää, mitä muita mahdollisuuksia on. Halusin myös kokea, millaista on, kun työntekijöitä aidosti kuunnellaan.

Tonavalla olen päässyt vaikuttamaan työhöni. Täällä kuunnellaan työntekijöitä ihan eri tavalla kuin isossa toimistossa, ja byrokratia on huomattavasti pienempää. Johto on myös helpommin lähestyttävissä. Olemme työstäneet yhdessä esimerkiksi resursointia ja olleet kaikki yhtä mieltä siitä, että ei ole tarkoitus, että kirjanpitäjien kalenteri on koko ajan tupaten täynnä. On tärkeää, ettei plussatunteja kerry jatkuvasti ja että kaikki ehtivät pitää myös lomaa.

Päiviini kuuluu paljon asiakastyötä monenlaisten yritysten kanssa, ja autan asiakkaita kaikenlaisissa kysymyksissä puhelimitse ja sähköpostilla. Olen myös tiimiesimies, eli olen paljon tekemisissä Tonavan muiden työntekijöiden kanssa. Minua pyydettiin tiiminvetäjäksi, kun olin ollut hetken aikaa talossa. Olin jo ollut mukana miettimässä sisäisiä toimintatapoja, eikä sekään varmaan ollut haitaksi, että olen tehnyt näitä kirjanpidon hommia näinkin pitkään.

En ollut ajatellut tiimivetäjän roolia tätä ennen, mutta tartuin mahdollisuuteen. Olen vielä alussa tiiminvetäjähommissa, joten aion kouluttautua lisää. Roolin kehittäminen ja eteenpäin vieminen innostaa.

Tonavalla on hienoa se, että pystyy vaikuttamaan itse siihen, millainen työnkuva on. Jos sinut palkataan kirjanpitäjäksi mutta huomataan, että olet kiinnostunut muustakin, pystyt suuntaamaan sinne myös."

 

Me tonavalaiset

Nimi: Maija Koistinen
Titteli: Taloushallinnon tiiminvetäjä, KLT
Toimipaikka: Helsinki
Harrastukset: Lenkkeily ja pihalla puuhastelu
Ikimuistoisin päivä Tonavalla: Kick-off vuonna 2021, jolloin lähdettiin koko porukka purjehtimaan Helsingin edustalle.

Tonavan urasivuille pääset tästä.

Seuraa meitä

Avoimet työpaikat

Katso vapaat paikat
©Tonava Group Oy 2022

Ota yhteyttä

chevron-left