Ulkoistettu taloushallinnon ammattilainen löytyi pika-aikataululla

Kategoria:

Yleinen

Loihde tarvitsi kokeneen taloushallinnon osaajan avuksi vaativaan projektiin. Tonavan verkostoista löytyi kriteerit täyttävä ulkoistettu ammattilainen jo samana päivänä.

Loihde on suomalainen digipalveluiden ja turvallisuuden palveluyhtiö, jolla on 750 työntekijää kaikkiaan 22 paikkakunnalla Suomessa ja kahdella paikkakunnalla Ruotsissa.

Voimakkaassa kasvussa olevan yrityksen taloushallinnosta vastaa viisitoistahenkinen tiimi. Toisinaan tiimin avuksi tarvitaan ulkoistettua taloushallinnon ammattilaista lisäresurssiksi tai vastaamaan jostakin projektitehtävästä.

”Yleensä resurssitarpeet syntyvät silloin, kun ollaan luomassa jotakin uutta. Toisinaan myös tarvitaan ihan vain apua esimerkiksi kuunvaihteen tehtäviin”, pohtii Loihteen talousjohtaja Pirjo Suhonen.

Loihteella on käynnissä laskennan kehitysprojekti, johon tarvittiin osaajaa tekemään laskennan manuaalia ja tilinpäätösmallia miettimään tiettyjä kirjausmenetelmiä. Työntekijän palkkaamisen sijaan projektityöhön etsittiin ulkoistettu taloushallinnon osaaja Tonavan asiantuntijoiden poolista.

”Tarvitsimme tähän tehtävään nopealla aikataululla osa-aikaisen henkilön, joka on tehnyt urallaan vaativampia taloushallinnon tehtäviä ja pystyy hoitamaan sovitut tehtävät itsenäisesti läpi”, Suhonen kertoo.

Suhonen kehuu Tonavaa nopeasta toiminnasta ja laajasta osaajien verkostosta. Kun Suhonen oli yhteydessä Tonavaan, hän sai jo samana päivänä listan ehdokkaista, joista yksi valittiin haastatteluun ja lopulta mukaan projektiin.

”Yhteistyökumppanin pitää reagoida nopeasti ja kuunnella asiakkaan tarpeita aidosti. Jotta löydetään juuri tarpeeseen sopiva henkilö, pitää listoilla olla monipuolinen kattaus osaajia”, hän pohtii.

Loihde on myös saanut Tonavan kautta apua erään yksikön kuunvaihteen tehtäviin. Suhonen uskoo, että ulkoistettuja taloushallinnon ammattilaisia hyödynnetään jatkossakin aina tarpeen tullen.

”Perinteisessä tilitoimistossa kaikki asiantuntijat ovat yleensä kiinni. Tonavan erottautumistekijöitä ovat kyky reagoida nopeasti tarpeeseen ja kyky ymmärtää kulloinenkin tilanne.”