Interim talousjohtaja tuo joustoa ja osaamista

Kategoria:

CFO-palvelut I Yleinen

Tarvitsetko talouspäällikköä, talousjohtajaa tai controlleria, mutta rekrytointiprosessi tuntuu liian hitaalta ja työt odottavat jo nurkan takana? Jos tarve ei ole täysipäiväinen, ja osa-aikainen osaaja voisi olla riittävä, ota avuksi interim osaaja.

Interim talousjohtaja tai controller on tämän päivän trendi. Pysyvän täysipäiväisen henkilön palkkaaminen ei aina ole paras ratkaisu; sen sijaan vuokrajohtaja on joustavampi ja usein kustannustehokkaampi vaihtoehto. Interim-osaajia on käytetty pitkään maailmalla äkillisiä tarpeita paikkaamaan, nopeaa kasvua varten, projektiluontoisesti tai kun ulkoisen rekrytoinnin hitaus on ongelma.

Mieti rekrytointi huolella

Ennen kuin yrityksessä tehdään rekrytointipäätöstä, on tärkeää miettiä seuraavia kysymyksiä:

  • Minkälaiseen tarpeeseen tarvitsemme tekijää? Onko kyseessä projekti (kuten uuteen järjestelmään liittyvä hanke) tai kasvuvaihe (raportointi rahoittajia varten)?
  • Millaista osaamista tarvitsemme? Tarvitaanko tietyn alan erikoistuntemusta vai usean toimialan kokemusta?
  • Onko organisaatiossa käynnissä muutoshanke?
  • Mikä on aikataulu?

Pysyvän täysipäiväisen henkilön palkkaaminen on hidasta

Osaajien rekrytointi ei ole nopeaa toimintaa, vaan kestää usein kuukausia haastatteluineen, soveltuvuusarvioineen ja irtisanomisaikoineen. Käytettävissä oleva budjetti ei aina mahdollista kokoaikaisen tekijän palkkaamista, ja tarve voi olla osa-aikainen. Toimialatuntemukseltaan oikean osaajan löytäminen voi olla haastavaa, ja käynnissä oleva hanke saattaa kaivata ulkopuolista näkökulmaa.

Interim osaaja on tänä päivänä yhä useammin osuvampi vaihtoehto

Miten vuokrattu osaaja sitten eroaa pysyvästä?

  1. Nopea saatavuus ja joustavuus: Interim osaajan palkkaaminen on usein nopeampaa ja joustavampaa kuin pysyvän tekijän rekrytointi, erityisesti tilanteissa, joissa tarvitaan nopeaa talousjohtajan toimintaa esimerkiksi muutosten, kriisien tai kasvuvaiheiden aikana.
  2. Erikoisosaaminen: Interim osaaja voi tuoda mukanaan erikoisosaamista ja kokemusta tietyltä alalta, toimialalta tai liiketoimintamallista, mikä on hyödyllistä erityisprojekteissa tai tilanteissa, joissa tarvitaan erityisosaamista, kuten kansainvälistä laajentumista tai yritysjärjestelyjä.
  3. Kustannustehokkuus: Väliaikainen tekijä voi olla kustannustehokkaampi vaihtoehto lyhytaikaiseen tarpeeseen verrattuna pysyvän tekijän palkkaamiseen. Organisaatio maksaa interim osaajalle vain tarvittavan ajanjakson ajalta eikä sitoudu pitkäaikaisiin kustannuksiin, kuten palkkaan ja bonuksiin.
  4. Objektiivisuus: Interim osaaja ei ole organisaation sisällä pysyvästi, mikä voi tuoda mukanaan objektiivisuutta ja ulkopuolista näkökulmaa, erityisesti tilanteissa, joissa tarvitaan objektiivista arviointia ja päätöksentekoa.
  5. Muutosjohtaminen: Suurissa organisaatiomuutoksissa interim osaaja voi tarjota tarvittavaa muutosjohtamiskokemusta ja auttaa organisaatiota saavuttamaan tavoitteensa tehokkaasti.

Tonavalta löydät kokeneita controllereita ja talouspäälliköitä tarpeisiisi. Mikäli meillä ei ole sopivaa valmiina, etsimme hänet sinulle nopeasti. Lähetä meille kuvaus tarpeestasi, ja saat ratkaisuehdotuksen 48 tunnin sisällä.

Ota meihin yhteyttä kätevästi yhteydenottolomakkeella tai ole suoraan yhteydessä Pasiin:

Pasi Rissanen
Myynti
pasi.rissanen@tonava.fi
+358 50 389 8713

Lue myös: Kasvuyrityksen taloushallintoa voi kehittää ilman suuria kustannuksia tai tutustu lisää Tonavan Interim-palveluihin.