Kasvuyrityksen taloushallintoa voi kehittää ilman suuria kustannuksia

Kategoria:

CFO-palvelut I Sähköinen taloushallinto I Yleinen

Taloushallinnon kehittäminen tyssää kasvavissa yrityksissä usein osaamisvajeeseen ja rekrytointihaasteisiin. Ulkoistettu CFO tuo pk-yritykseen vankkaa osaamista ja laajat verkostot, nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Suomalaisten pk-yritysten ylivoimaisesti suurin haaste taloushallinnon arjessa ja kehittämisessä on osaamisvaje, selviää kesällä tekemästämme laajasta selvityksestä. Taloushallinnon pitäisi kasvaa ja kehittyä yrityksen mukana, mikä ei ole aina helppoa.

Kun yrityksen tarpeet monipuolistuvat, tarvitaan lisää osaavia resursseja, uudenlaisia järjestelmiä ja kattavampaa raportointia. Koska hyvä taloushallinto luo perustan koko yrityksen johtamiselle, kasvun hetkissä on hyvä pysähtyä miettimään, miten taloushallinnon tasoa nostetaan ja miten vastataan yrityksen kasvun synnyttämiin tarpeisiin.

Haasteena on usein nykyisen osaamisen vahvistaminen. Onko kasvettu pisteeseen, jossa taloushallintoon tarvitaan esihenkilö, joka vastaa kokonaisuudesta ja tiekartan laatimisesta? Onko yrityksellä resursseja palkata taloushallinnon vetäjää sekä riittävästi kiinnostavuutta houkutella taloon alan huippuosaaja? Tarvitaanko täyspäivistä talousjohtajaa vai riittäisikö osa-aikainen CFO?

Ulkoistettu talousjohtaja kehittää yrityksen taloushallintoa kustannustehokkaasti

Rekrytointiprosessi on aina pitkä ja aikaa vievä. Kun vielä etsitään henkilöä tietynlaisella osaamisella ja tarkalla sijainnilla, mutkistuu prosessi entisestään. Taloushallinnon monimutkainen palapeli koostuu erilaisista järjestelmistä, prosesseista, datasta, kumppaneista ja toimintatavoista, ja sen uudistaminen vaatii vankkaa kokemusta ja näkemystä.

Talousjohtajan ulkoistaminen on kiinnostava ja kustannustehokas vaihtoehto kasvavalle pk-yritykselle. Ulkoistettu kokenut talousjohtaja hyppää mukaan nopeasti ja varmistaa, että taloushallinnossa tehdään oikeita asioita oikeassa järjestyksessä. Aina ulkoistetun CFO:n ei tarvitse olla edes täysipäiväinen, vaan osa-aikainenkin vetäjä voi varmistaa, että taloushallinnon kehitysprojekti kulkee oikeaan suuntaan. Ulkoistettu CFO tuo mukanaan myös laajan verkoston eri alojen asiantuntijoita niin verotukseen, yrityskauppoihin, lakiasioihin kuin järjestelmäosaamiseen.

Ulkoistaminen tarjoaa yritykselle joustavuutta epävarmassa taloustilanteessa. Ulkoistettu talousjohtaja voi myös vastata toiminnan kehittämisestä siihen saakka, kunnes yritykseen löydetään täysipäiväinen palkattu osaaja.

Tonava CFO on pk-yrityksen ulkoistettu talousjohtaja

Tonava CFO on palvelu, joka on luotu pienille ja keskisuurille yrityksille, joilla ei ole mahdollisuuksia tai tarvetta palkata kokopäiväistä taloushallinnon huippuosaajaa. Saat käyttöösi alan ammattilaisen ja laajat verkostomme jopa viikossa, kokopäiväisesti tai osa-aikaisesti.

Palkattu CFO

 • pitkä, usein kuukausia kestävä rekrytointiprosessi
 • pieneen yritykseen on vaikea löytää hyvää osaajaa
 • kiinteä kuukausipalkka sivu- ja välillisine kuluineen
 • poissaolot ja lomakustannukset
 • rajoittuu CFO:n omaan osaamiseen
 • sidottu paikkakuntaan
 • palkatun henkilön vaihtaminen hankalaa

Tonava CFO

 • aloitus jopa viikossa
 • saatavilla eri profiilien osaajia
 • veloitus tarpeen mukaan
 • veloitus tehdyn työn mukaan
 • käytettävissä laajan verkoston tuki
 • toimii myös etänä
 • osaajan vaihtaminen joustavaa

Lisäksi käytössäsi on laaja verkostomme, josta löytyy muun muassa verotuksen, lain, yrityskauppojen, järjestelmien, tekoälyn ja rahoituksen erityisosaajia. Saat samassa paketissa siis monta osaajaa: ulkoistetun CFO:n sekä asiantuntijat ratkomaan juuri sinun yrityksesi tarpeita. Lue myös: Tonavan Advisory-palvelut – tukea yritysjärjestelyihin ja muutostilanteisiin.

Haluatko kuulla lisää ulkoistetun CFO:n hyödyistä? Ota yhteyttä!