Saana Härmä

Saana Härmä

Jaa uratarina:

On mahtavaa päästä antamaan aitoa lisäarvoa asiakkaalle

Taloushallinnon asiantuntija Saana Härmä vaihtoi työn muotialan logistiikan parissa tilitoimistotyöhön. Mukana seurasi ymmärrys pk-yritysten operatiivisesta toiminnasta.

”Jo aikoinaan aloittaessani liiketalouden opintoja mielessäni kävi, että taloushallinto voisi olla minulle se oikea suuntautumisvaihtoehto. Valitsin kuitenkin toisin, ja päädyin viideksi vuodeksi eri muotialan yrityksiin logistiikan ja hankinnan tehtäviin. Nopeatempoisella muotialalla oli kiinnostavaa työskennellä aikansa, mutta aloin kaivata työlleni merkityksellisyyttä ja päädyin irtisanoutumaan silloisesta tehtävästäni. Pidin hieman lomaa ja mietin, mikä minusta ’tulisi isona’.

Sitten vastaan tuli koulutusohjelma, jossa syvennyttiin sähköiseen taloushallintoon. Olin päässyt kurkistamaan alan arkeen jo aiemmissa työpaikoissani toimiessani tilitoimistojen kanssa ja hoitaessani osto- ja myyntireskontria. Tiesin siis jo pintapuolisesti, mitä kaikkea tilitoimistossa voisi päästä tekemään, ja mahdollisuus yhdistää asiakastyötä ja numeronpyörittelyä veti minua puoleensa.

Koulutusohjelman myötä pääsin töihin Tonavalle (2020). Oppimiskäyräni on ollut todella huima, mutta vielä on paljon opittavaa! Tämä on ala, jossa ollaan koko ajan uuden äärellä. Kun koulutuksen päätteeksi keskustelimme jatkosta, halusin ehdottomasti jatkaa Tonavalla. Sain myös valita, haluaisinko työskennellä asiakkaiden taloushallinnon parissa kokonaisvaltaisemmin vai perehtyä syvemmin esimerkiksi palkanlaskentaan.

Olen päässyt myös hyödyntämään aiempaa työkokemustani: ymmärrän hyvin erityisesti hankinnan ja logistiikan kokonaisuuksia ja kustannuksia sekä osaan auttaa asiakkaita esimerkiksi varastonhallinnassa. Jokaisen asiakasyrityksen liiketoiminta on omanlaistaan, ja yrityksiin perehtyminen on mielenkiintoista.

Alanvaihdon jälkeen minulla on paljon selkeämpi kuva siitä, miksi teen työtä. On mahtavaa päästä antamaan aitoa lisäarvoa asiakkaalle. On todella tärkeää, että joku on yrittäjän kanssa samalla puolella ja osaa kysyä ne oikeat kysymykset.”

 

Me Tonavalaiset

Nimi: Saana Härmä
Titteli: Accounting Specialist
Toimipaikka: Helsinki
Harrastukset: Kuntonyrkkeily, melominen, luonnossa liikkuminen ja käsityöt
Ikimuistoisin päivä Tonavalla: Kun pääsin vihdoin kasvotusten kaikkien kollegoitteni kanssa uudelle toimistolle koronasta johtuvan etätyösuosituksen poistuessa.

Tonavan urasivuille pääset tästä.

Tonava Group

Helsinki
I
Turku
I
Tampere
info@tonava.fi
I
Tel: +358 50 389 8713

Navigaatio

Contact

Follow us

Avoimet työpaikat

Katso vapaat paikat
©Tonava Group Oy 2023
chevron-left