Etusivu Palvelut Lakipalvelut

Lakipalvelut

Lakipalvelut yrityksille - Yrityksen lakiasiat

Yritys- ja liiketoimintajuridiikan asiantuntijapalvelut

Kirjanpitopalveluiden lisäksi haluamme tarjota yrityksellesi mahdollisuuden hyödyntää kokeneen yritys- ja liiketoimintajuridiikan asiantuntijan palveluita. Yrittäjillä tulee monesti tilanteita, joissa tarvitaan lakipalveluita liiketoiminnan avuksi.

Tonavalta löytyy ankkuripaikka monipuolisia lakipalveluja varten. Hoidamme niin tulipalojen sammuttamisen, sopimusten sekä asiakirjojen laatimisen ja viranomaisyhteistyön kuin sparraamisen, juridisten vaihtoehtojen kartoittamisen, riitojen ratkaisun myös tuomioistuimissa ja kaikki muutkin lakiasiat. Eli lakipalveluja hieman tavanomaista laajemmin.

Hoidamme lakiasiat yrityksesi elinkaaren kaikissa vaiheissa

Perustettaessa on päätettävä yhtiömuoto ja on suositeltavaa tehdä osakas- tai yhtiömiessopimus. Tämän jälkeen yritys tarvitsee juridiikkaa kaupallisissa sopimuksissa ja sitoumuksissa, yrityksen hallintoon liittyen, henkilöstön kanssa tehtävissä sopimuksissa ja viranomaisten, mukaan luettuna verottajan, kanssa asioidessa. Yrityksen elinkaari voi päättyä eri tavoin, yleisimmin konkurssiin tai yrityksen myymiseen. Autamme myös näissä asioissa.

Hoidamme myös yrittäjien henkilökohtaisia asioita, kuten esimerkiksi laadimme avioehtosopimuksia, testamentteja, perukirjoja sekä muita perhe ja jäämistö oikeudellisia asioita. Lue myös blogiartikkelimme aiheesta: Avioliitto päättyi – miten käy yrityksen?

 

Tonavan lakipalveluista vastaa Petteri

"OTK (Helsingin yliopisto), LL.M. in European Business Law (Amsterdamin yliopisto), VT, suorittanut asianajajatutkinnon, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja. Tämä tarkoittaa, että minulla on lupa esiintyä ja edustaa päämiehiä kaikissa tuomioistuimissa Suomessa."

Juha-Petteri Viljakainen

 

Petteri on työskennellyt yritys- ja liiketoimintaan liittyvät juridiikan parissa yli 20 vuotta. Hänellä on hyvin laaja ja monipuolinen kokemus. Lääkärimaailmasta lainaten hän on yleisen liikejuridiikan eritysasiantuntija. Asiakkaita on ollut lukuisilta toimialoilta yksinyrittäjistä ja pk-yrityksistä aina pörssiyrityksiin ja kansainvälisiin monialayrityksiin asti. Juristi, jolla on kokemusta ja näkemystä yritystoiminnasta.

Työkokemusta asianajotoimistoista, isosta tilintarkastusyhteisöstä ja työnantajajärjestöstä. Hallituksen jäsen muutamissa yrityksissä.

Esimerkkejä tekemisistä:

  • Sopimukset; laatinut tuhansia sopimuksia, kommentoinut ja neuvotellut sekä riidellyt sopimuksista
  • Yhtiöoikeus; perustamiset, osakeannit, muutokset, fuusiot
  • Yrityskaupat ja -järjestelyt; koko kaupan elinkaari, Due Diligence, kauppasopimukset, haltuunotto
  • Kilpailuoikeus ja julkiset hankinnat; neuvonta ja toteutus, yrityskauppailmoitukset, viranomaisyhteistyö
  • Verotus; neuvonta, ennakkoratkaisun hakeminen, viranomaisyhteistyö
  • Työsuhdejuridiikka; koko työsuhteen elinkaari työsopimuksesta työsuhteen päättämiseen
  • Saatavien ja velkojen oikeudellinen perintä, maksukyvyttömyys ja konkurssit
  • Oikeudenkäynnit ja riidanratkaisu; sovittelijana toimiminen

 

Mikäli tällaisia tarpeita tulee, ota yhteyttä joko suoraan Petteriin petteri.viljakainen@tonava.fi, puh 0400 551 885 tai ota yhteyttä täyttämällä oheinen lomake. Kartoitamme tarpeesi ja kerromme myös mielellämme lisää lakipalveluistamme.

©Tonava Group Oy 2023