Elisa Lyytikäinen

Asiantuntijatyössä ei ole väliä, mistä työtä tekee

”Löysin Tonavan, kun aloin katsella uusia mahdollisuuksia työskennellessäni palkanlaskijana isossa tilitoimistossa. Halusin lähteä etsimään jotain uutta, jotain mikä tarjoaisi enemmän haasteita ja monipuolisempia tehtäviä. Tonavan startup-henkisyys ja raikas meininki vaikutti kiinnostavalta.

Toin ilmi heti työhakemuksessa, että oleskelen osan vuodesta Etelä-Ranskassa. Joillekin työnantajille tällainen etätyöskentely voisi olla dealbreaker, mutta Tonavalla asiaan suhtauduttiin avoimin mielin. Asiantuntijatyössä ei ole juurikaan väliä, mistä työtä tekee. On hienoa, että työnantaja joustaa tällaisessa asiassa.

Työnkuvani Tonavalla on laajempaa ja monipuolisempaa kuin mitä se oli isossa tilitoimistossa. Vastuuta on myös enemmän. Ennen minulla oli yksi iso asiakkuus, nyt vastuullani on monta yritystä, joilla on paljon erilaisia työehtosopimuksia, HR-järjestelmiä sekä muita räätälöityjä käytäntöjä.

Varsinainen palkanlaskenta on lopulta melko pientä verrattuna kaikkeen muuhun, mitä palkanlaskijan työhön kuuluu. Työ on hyvin vahvasti asiakkaiden konsultointia, minkä lisäksi on muun muassa raportointia, työsuhdeasioiden tulkintaa ja integraatioprojekteja. Asiakkailta tulee paljon kysymyksiä, mikä tuo vaihtelevuutta päiviin ja samalla oppii itsekin asioista lisää.

Sparrailemme paljon työparini kanssa. Otamme päivittäin Teams-puheluita ja chattailemme työasioita selvittäessämme. Olemme kehittäneet työparini kanssa alusta asti työskentelyä niin, että molemmat tekevät kaikkea. Kumpi tahansa voi missä vaiheessa vain hypätä mukaan toisen asiakkuuteen.

Pienessä yrityksessä saa äänensä paremmin kuuluviin, ja työyhteisö on tiivis. Täällä saa vaikuttaa siihen, missä työskentelee ja millaisia toimintatapoja haluaa kehittää. Tonavalla on hyvä mahdollisuus vaikuttaa: aina jos tulee ideoita, ne voi viedä eteenpäin.

Haluan kehittää ammatillista osaamistani koko ajan. Lisäksi valmistun pian kauppatieteiden maisteriksi ja pääaineeni on vastuullinen liiketoiminta. Suoraan palkanlaskentaan vastuullisuus ei vaikuta, mutta minua kiinnostaa lähteä kehittämään jotain uutta. Myös HR-puoli kiinnostaa.

Aloitin työt Tonavalla viime keväänä ja olen viihtynyt todella hyvin. Meillä on mukava työilmapiiri ja yhteisömme on tiivis. Se, että teen osan vuodesta töitä ulkomailta, ei oikeastaan vaikuta itse työntekoon. Etäilyssä on hyvää se, että saa paljon aikaiseksi. Suomessa ollessa käyn enemmän toimistolla, kun siihen on mahdollisuus.”

Me tonavalaiset

Nimi: Elisa Lyytikäinen
Titteli: Palkkahallinnon asiantuntija
Toimipaikka: Helsinki ja etätyöt Etelä-Ranskassa
Harrastukset: Ranskan kielen opiskelu ja luonnossa liikkuminen
Ikimuistoisin päivä Tonavalla: Ensimmäinen työpäivä on jäänyt positiivisesti mieleen, koska vastaanotto oli niin lämmin ja porukkaan oli helppo tulla.

Tonavan urasivuille pääset tästä.