Koti Puhtaaksi Oy:n huima kasvutarina

Saana Tynin vuonna 2011 perustama Koti Puhtaaksi on kasvanut kotimaan markkinajohtajaksi pienten toimijoiden pirstaloituneessa kotisiivousbisneksessä.

Yhtiön kasvu on ollut huimaa. Liikevaihto oli vuonna 2020 4,9 miljoonaa euroa, 2021 8,5 miljoonaa euroa. Viime vuonna yhtiö teki 12,2 miljoonan euron liikevaihdolla 1,6 miljoonan euron tuloksen. Liikevoittoprosentti oli 16%. Eli kovasta kasvusta huolimatta kannattavuus on hyvällä tasolla.

Koti Puhtaaksi on menestynyt hyvin myös Great Place to Work -kisassa, mikä kertoo yhtiön panostuksista työntekijöiden hyvinvointiin. Yhtiöllä onkin erinomainen työnantajamielikuva.

Kasvuyhtiölle automatisoitu ja ajantasainen kirjanpito ovat avainasemassa

Koti Puhtaaksi Oy:n kirjanpitojärjestelmä on Netvisor, jossa käytetään paljon automaatiota. Ostolaskuja on erittäin paljon, joten tiliöinnit kustannuspaikoille hoituu jo pitkälti sekä botin että tekoälyn avulla. Laskulähetteet ja työajanseuranta tapahtuu yhtiön itsensä kehittämässä omassa järjestelmässä Kotiapissa.

Voimakas kasvu vaatii myös parempaa suunnittelua ja tarkempaa raportointia; liikevaihdon, kannattavuuden ja muiden tunnuslukujen seuranta korostuu. Erityisen tärkeäksi nousee myös kassan riittävyyden varmistaminen, mistä syystä kassavirtaa seurataankin viikkotasolla. Kassavirtaa ajatellen myös laskutukseen on tehty muutoksia, kerran kuussa tapahtuvan laskutuksen sijaan laskutus tapahtuu nykyään useamman kerran kuussa. Myös perintää on tehostettu.

Taloushallinnon prosesseja tarkastellaan jatkuvasti ja niitä parannetaan aina kun nähdään tarvetta. Koska yhtiö kuuluu Freska-konserniin, raportointipäivät ovat ennalta määrättyjä ja kuukausiraportointi täytyy saada valmiiksi suhteellisen lyhyessä ajassa. Tästä syystä prosesseja on pyritty tehostamaan ja aikatauluttamaan, jotta kaikki on ajoissa valmista konserniyhdistelyä varten.

”Kova kasvu edellyttää taloushallinnon tehokkaita ja automatisoituja prosesseja, helppokäyttöisiä järjestelmiä ja jatkuvaa kehittämistä. Erityisesti ennustamisen tärkeys korostuu kovassa kasvussa. Kun kirjanpito on hyvin hoidettuna, kuukausitulokset ovat oikein ja ennustaminen on helpompaa.” toteaa Koti Puhtaaksi Oy:stä Henkka Haho.

Yhteistyö Tonavan kanssa ollut sujuvaa

Tonavan kanssa Koti Puhtaaksi käynnisti yhteistyön 12/2022, jolloin yhtiö ulkoisti kirjanpidon Tonavalle. Koti Puhtaaksi on ollut Tonavalle erityisen mielekäs asiakas heti alusta alkaen, sillä kovan kasvun yhtiö asetti myös Tonavan asiantuntijoille omat haasteensa. Sparrausapua on tarvittu paljon ja prosessien automatisointia sekä raportoinnin kehittämistä on tehty tiiviissä yhteistyössä.

”Tonavan kanssa yhteistyö on ollut helppoa ja mutkatonta. Vaikka meidän liiketoiminta on kasvanut kovaa vauhtia, on Tonavan operoima ympäristö vastannut meidän tarpeita ja kehittynyt samassa vauhdissa. Meille luotettavat kumppanit ovatkin erittäin tärkeitä, koska emme millään pystyisi itse hoitamaan kaikkia asioita.” sanoo yhtiön Henkka Haho Koti Puhtaaksi Oy:stä.


Kaipaatko sinäkin luotettavaa kumppania taloushallintoon? Tonava on täällä auttamassa. Tutustu, miten voimme tukea yrityksesi menestystä ja varmista, että taloutesi on hyvissä käsissä. Ota yhteyttä ja rakennetaan yhdessä vahva pohja liiketoiminnallesi!